Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till ledning

Här nedanför hittar du samtliga fyrtiotvå synonymer till ledning.


Vad betyder ledning

Sett till sina synonymer betyder ledning ungefär management eller pipeline, men är även synonymt med exempelvis "vägledning" och "direktion". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till ledning. Vår databas innehåller även sju böjningar av ledning, fem exempelmeningar på hur ordet ledning kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av ledning

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet ledning.


Exempelmeningar för ledning

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet ledning kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Engelsmännen fick som förväntat förstärkning i området den 18 juni under ledning av Sir John Fastolf.  
 2. Två raka banrekord tog Broberg till ledning med åtta slag inför avgörandet på Cromvoirt i Dutch Open.  
 3. Landets nya ledning har gett löfte om en fredlig dialog, men hur tungt orden väger är svårt att säga.  
 4. När Neuville försvann hamnade japanen, Takamoto Katsuta, i ledning före fransmannen, Sebastien Ogier.  
 5. År 1820 utbröt en revolution i staden Porto i norra Portugal under ledning av José da Silva Carvalho.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av ledning

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet ledning.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "ledning" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet ledning förekommer det i genomsnitt ca. 1300 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till ledning

I vår databas över ord finns 6 ord som innehåller eller liknar ledning.


Mer information om ledning

Andra sätt att lära sig mer kring vad ledning betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av ledning är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om ledning

 • Antal bokstäver: 7
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för ledning i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 8
 • Ordets poäng i Betapet: 11
 • Ordets poäng i WordFeud: 9

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är ledning synonymt med både management och pipeline, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.