Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till kontroll

Här nedanför hittar du samtliga tolv synonymer till kontroll.

översyn, granskning, koll, makt, övervaka, besiktning, grepp, inspektion, behärskning, check, tillsyn, verifiering


Vad betyder kontroll

Sett till sina synonymer betyder kontroll ungefär översyn eller granskning, men är även synonymt med exempelvis "koll" och "makt". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till kontroll. Vår databas innehåller även sju böjningar av kontroll, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av kontroll

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet kontroll.


Engelsk översättning av kontroll

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet kontroll.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "kontroll" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet kontroll förekommer det i genomsnitt ca. 1000 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till kontroll

I vår databas över ord finns 11 ord som innehåller eller liknar kontroll. Här kommer de tio första.


Mer information om kontroll

Andra sätt att lära sig mer kring vad kontroll betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för kontroll samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av kontroll för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till kontroll, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om kontroll

  • Antal bokstäver: 8
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för kontroll i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 12
  • Ordets poäng i Betapet: 14
  • Ordets poäng i WordFeud: 14

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är kontroll synonymt med både översyn och granskning, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.