Synonymerna.se logotyp

Synonymer till monitorering

Synonymer till monitorering

Engelsk översättning av monitorering

 • monitoring

Exempelmeningar för monitorering

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet monitorering kan användas.

 1. monitorering av en patient görs med bland annat sensorer, som avläser patientens puls och blodtryck.
 2. Många lågriskpatienter behöver inte behandlas direkt, utan genom så kallad aktiv monitorering kan man följa tumören över tid.
 3. De använde sig av tjänster för driftlarm och monitorering för att i realtid kunna se och övervaka utrymmen och anläggningar.
 4. Ett nytt system för monitorering av patienter är planerat att införas på sjukhusets avdelning för prostatacancer.
Exempelmeningarna är till största del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar och böcker har ibland använts som inspiration.

Sökvolym på internet för monitorering

Sökvolymen för monitorering är ca. 390 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 390 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om monitorering

Vi har totalt tre synonymer till monitorering, men tyvärr inte några antonymer, registrerade i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns en engelsk översättning inlagd för monitorering, det finns även fyra exempelmeningar som kan hjälpa dig med hur du kan använda monitorering i en mening.

Data om ordet monitorering

 • Antal bokstäver: 12
 • Antal vokaler: 5
 • Antal konsonanter: 7

Grundpoäng för ordet monitorering i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 17
 • Ordets poäng i Betapet: 19
 • Ordets poäng i WordFeud: 17

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är monitorering synonymt med både bevakning och granskning, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)