Synonymerna.se logotyp

Synonymer till gammal

 

Synonymer till gammal

Antonymer (motsatsord) till gammal

Engelsk översättning av gammal

  • old

Sökvolym på internet för gammal

Sökvolymen för gammal är ca. 5400 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 5400 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om gammal

Vi har totalt sjutton synonymer till gammal, samt tre antonymer, registrerade i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns en engelsk översättning inlagd för gammal, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Andra sätt att lära sig mer kring vad gammal betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till gammal. Exempelvis kan man söka efter andra ord för gammal samt även hur man stavar till gammal. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av gammal eller en mer djupgående förklaring av gammal egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till gammal är att leta efter antonymer till gammal, för att sedan göra eftersökningar på dessa antonymers synonymord.

Data om gammal

  • Antal bokstäver: 6
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för gammal i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 11
  • Ordets poäng i Betapet: 12
  • Ordets poäng i WordFeud: 12

Närmeord till gammal

Ord som innehåller eller liknar gammal: bli gammal, dra något gammalt över sig, en gammal en, få betalt för gammal ost, få för gammal ost, gamma-tokoferol, gammaglobulin, gammal i gården


Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är gammal synonymt med både veteran och ålderstigen, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är ung en antonym till gammal.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)