Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till ålderstigen

Här nedanför hittar du samtliga nio synonymer till ålderstigen fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder ålderstigen

Sett till sina synonymer betyder ålderstigen ungefär gammal eller åldrad, men är även synonymt med exempelvis "åldrig" och "framskriden". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till ålderstigen. Vår databas innehåller även tre motsatsord samt tre böjningar av ålderstigen.


Böjningar av ålderstigen

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet ålderstigen.


Motsatsord till ålderstigen

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till ålderstigen.

ung, yngling, ung man


Närmeord till ålderstigen

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar ålderstigen.


Mer information om ålderstigen

Andra sätt att lära sig mer kring vad ålderstigen betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för ålderstigen samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av ålderstigen för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till ålderstigen, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om ålderstigen

  • Antal bokstäver: 11
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 7

Grundpoäng för ålderstigen i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 15
  • Ordets poäng i Betapet: 18
  • Ordets poäng i WordFeud: 16

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är ålderstigen synonymt med både gammal och åldrad, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är ung en antonym till ålderstigen.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.