Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till gamla

Här nedanför hittar du samtliga tolv synonymer till gamla fördelade på tre ordgrupper.


Vad betyder gamla

Sett till sina synonymer betyder gamla ungefär ålderdomliga eller ålderstigna, men är även synonymt med exempelvis "åldrade" och "åldriga". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till gamla. Vår databas innehåller även två motsatsord, fem exempelmeningar på hur ordet gamla kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Motsatsord till gamla

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till gamla.

ung, unga


Exempelmeningar för gamla

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet gamla kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Två av dem var psykologer, 42 respektive 29 år gamla, och den tredje var en 48-årig chef, skriver AP.  
 2. Däremot har det hänt att kommittén slagit samman gamla världsarv med nya objekt i helt nya världsarv.  
 3. Staden har givits smeknamnet "Österns Venedig", just för att dess gamla stadsdel är bygd runt hamnen.  
 4. Det gamla gänget inom partiet som värnar om landsbygden och den vanliga människan är inte med på det.  
 5. Kvinnan är i 20-årsåldern och de andra två flickorna är under tio år gamla, rapporterar Verdens Gang.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "gamla" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet gamla förekommer det i genomsnitt ca. 3900 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till gamla

I vår databas över ord finns 10 ord som innehåller eller liknar gamla.


Mer information om gamla

Andra sätt att lära sig mer kring vad gamla betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av gamla är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om gamla

 • Antal bokstäver: 5
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för gamla i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 8
 • Ordets poäng i Betapet: 9
 • Ordets poäng i WordFeud: 9

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är gamla synonymt med både ålderdomliga och ålderstigna, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är ung en antonym till gamla.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.