Synonymerna.se logotyp

Synonymer till resurs

 

Synonymer till resurs

Engelsk översättning av resurs

  • (särskilt om pengar) resource

Sökvolym på internet för resurs

Sökvolymen för resurs är ca. 2900 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 2900 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om resurs

Vi har totalt fyra synonymer till resurs, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerade i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns en engelsk översättning inlagd för resurs, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Data om ordet resurs

  • Antal bokstäver: 6
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för ordet resurs i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 8
  • Ordets poäng i Betapet: 9
  • Ordets poäng i WordFeud: 9

Närmeord till resurs

Ord som innehåller eller liknar resurs: ekonomisk resurs, fri resurs, leta efter naturresurser, mänskliga resurser, resurser, resursinsats, resurssnål, sakna rätt resurser

Exempel på sökfraser för att hitta synonymer till och betydelse av resurs

resurs synonym
andra ord för resurs
resurs betyder
exempel resurs
resurs förklaring
definition resurs
resurs i en mening
stavning resurs
resurs annat ord

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är resurs synonymt med både förmåga och tillgång, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)