Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till faktisk

Här nedanför hittar du samtliga femton synonymer till faktisk.


Vad betyder faktisk

Sett till sina synonymer betyder faktisk ungefär egentlig eller reell, men är även synonymt med exempelvis "real" och "riktig". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till faktisk. Vår databas innehåller även en motsatsord, tre böjningar av faktisk, fem exempelmeningar på hur ordet faktisk kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av faktisk

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet faktisk.


Motsatsord till faktisk

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till faktisk.

potentiell


Exempelmeningar för faktisk

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet faktisk kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Givet detta är det rimligt att tänka sig att även deras faktisk synuppfattning skiljer sig åt sinsemellan.  
 2. Genom de nya bestämmelserna utgår reseersättning endast efter faktisk kostnad, och inte efter ett schablonbelopp.  
 3. De nya korvetterna kapacitet för de nya kryssningsrobotarna ”Kalibr”, med en faktisk räckvidd på omkring 250 mil.  
 4. Det andra argumentet, "argumentet för omöjligheten att fullborda en faktisk oändlighet med successiva tillägg", säger:.  
 5. Ingen av kärnvapenmakterna uppvisar någon faktisk vilja att avstå från sina kärnvapenarsenaler inom en överskådlig framtid.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av faktisk

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet faktisk.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "faktisk" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet faktisk förekommer det i genomsnitt ca. 590 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till faktisk

I vår databas över ord finns 2 ord som innehåller eller liknar faktisk.


Mer information om faktisk

Andra sätt att lära sig mer kring vad faktisk betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av faktisk är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om faktisk

 • Antal bokstäver: 7
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för faktisk i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 14
 • Ordets poäng i Betapet: 15
 • Ordets poäng i WordFeud: 13

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är faktisk synonymt med både egentlig och reell, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är potentiell en antonym till faktisk.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.