Synonymerna.se logotyp

Synonymer till själv

 

Synonymer till själv

Engelsk översättning av själv

  • ourselves, themselves, yourselves, itself, oneself, himself, herself

Sökvolym på internet för själv

Sökvolymen för själv är ca. 1300 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 1300 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om själv

Vi har totalt fem synonymer till själv, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerade i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns en engelsk översättning inlagd för själv, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Data om ordet själv

  • Antal bokstäver: 5
  • Antal vokaler: 1
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för ordet själv i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 18
  • Ordets poäng i Betapet: 17
  • Ordets poäng i WordFeud: 17

Närmeord till själv

Ord som innehåller eller liknar själv: anstränga sig själv över sin förmåga, av sig själv, av sig självt, bärsjal, besjälad, eldsjäl, fördjupat intresse för sig själv, försätta sig själv i en svår situation, förstöra för sig själv, fråga med självklart svar, göra som man själv vill, huvudsjal, hycklande självgod, i själva verket, låg självkänsla, lyfta sig själv i håret, ogynnsam situation som förvärrar sig själv, osjälvisk

Exempel på sökfraser för att hitta synonymer till och betydelse av själv

själv synonym
andra ord för själv
själv betyder
exempel själv
själv förklaring
definition själv
själv i en mening
stavning själv
själv annat ord

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är själv synonymt med både solo och personligen, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)