Synonymerna.se logotyp

Synonymer till abstrakt

 

Synonymer till abstrakt

Vad betyder abstrakt?

Någonting som är abstrakt är något som är svårt, eller egentligen omöjligt, att uppfatta med hjälp av sinnena. Det är någonting man föreställer sig rent teoretiskt, ofta uppfattas det som någonting overkligt. Motsatsen till abstrakt är konkret.

Texten uppdaterades senast 2019-03-14

Antonymer (motsatsord) till abstrakt

Engelsk översättning av abstrakt

  • abstract

Exempelmeningar för abstrakt

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet abstrakt kan användas.

  1. Det är faktiskt en abstrakt fara som aldrig riktigt går att förstå sig på.
  2. Män tycks inte drabbas av den sortens abstrakt och ursinningslösa kärlek.
  3. Den är abstrakt och fullständigt öppen för egna analyser och fria tolkningar.
Exempelmeningarna är till största del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar och böcker har ibland använts som inspiration.

Närmeord till abstrakt

Ord som innehåller eller liknar abstrakt: abstract, abstrakta

Sökvolym på internet för abstrakt

Sökvolymen för abstrakt är ca. 3600 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 3600 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om abstrakt

Vi har totalt sjutton synonymer till abstrakt, samt sex antonymer, registrerade i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns en engelsk översättning inlagd för abstrakt, det finns även tre exempelmeningar som kan hjälpa dig med hur du kan använda abstrakt i en mening.

Data om ordet abstrakt

  • Antal bokstäver: 8
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för ordet abstrakt i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 13
  • Ordets poäng i Betapet: 13
  • Ordets poäng i WordFeud: 12

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är abstrakt synonymt med både ogripbart och ogripbar, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är konkret en antonym till abstrakt.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)