Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till vara en del av

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till vara en del av.


Vad betyder vara en del av

Sett till sina synonymer betyder vara en del av ungefär tillhör, men är även synonymt med exempelvis "tillhöra". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till vara en del av. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet vara en del av kan användas i en mening.


Exempelmeningar för vara en del av

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet vara en del av kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Irons bestämde sig för att lämna bandet då han inte ville vara en del av en grupp där hans vänner dör.  
  2. Jag är stolt över att vara en del av detta mycket ambitiösa projekt och att gå med i ett team med bra spelare.  
  3. Samtidigt fortsätter britterna vara en del av EU:s inre marknad och tullunionen samt betala till EU-budgeten. .  
  4. Jag ville bara sätta mitt avtryck och vara en del av en sådan fantastisk idrott, säger McLaughlin till USA Today.  
  5. Förbundskaptenen ringde sedan upp och frågade om hon ville komma ner till Tokyo för att vara en del av OS-truppen.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Mer information om vara en del av

Andra sätt att lära sig mer kring vad vara en del av betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av vara en del av är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om vara en del av

  • Antal bokstäver: 11
  • Antal vokaler: 5
  • Antal konsonanter: 6

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är vara en del av synonymt med både tillhör och tillhöra, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.