Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till genialisk

Här nedanför hittar du samtliga sex synonymer till genialisk.


Vad betyder genialisk

Sett till sina synonymer betyder genialisk ungefär lysande eller snillrik, men är även synonymt med exempelvis "skarpsinnig" och "bländande". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till genialisk. Vår databas innehåller även tre böjningar av genialisk.


Böjningar av genialisk

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet genialisk.


Närmeord till genialisk

I vår databas över ord finns 2 ord som innehåller eller liknar genialisk.


Mer information om genialisk

Andra sätt att lära sig mer kring vad genialisk betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av genialisk är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om genialisk

  • Antal bokstäver: 9
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för genialisk i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 12
  • Ordets poäng i Betapet: 15
  • Ordets poäng i WordFeud: 13

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är genialisk synonymt med både lysande och snillrik, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.