Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till karriär

Här nedanför hittar du samtliga fem synonymer till karriär.


Vad betyder karriär

Sett till sina synonymer betyder karriär ungefär lyckad yrkesutveckling eller bana, men är även synonymt med exempelvis "fart" och "utveckling". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till karriär. Vår databas innehåller även sju böjningar av karriär, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av karriär

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet karriär.


Engelsk översättning av karriär

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet karriär.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "karriär" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet karriär förekommer det i genomsnitt ca. 1600 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till karriär

I vår databas över ord finns 7 ord som innehåller eller liknar karriär.


Mer information om karriär

Andra sätt att lära sig mer kring vad karriär betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för karriär samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av karriär för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till karriär, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om karriär

  • Antal bokstäver: 7
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för karriär i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 12
  • Ordets poäng i Betapet: 13
  • Ordets poäng i WordFeud: 12

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är karriär synonymt med både lyckad yrkesutveckling och bana, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.