Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till praktisk

Här nedanför hittar du samtliga tjugo synonymer till praktisk.


Vad betyder praktisk

Sett till sina synonymer betyder praktisk ungefär användbar eller ändamålsenlig, men är även synonymt med exempelvis "angenäm" och "behaglig". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till praktisk. Vår databas innehåller även två motsatsord, tre böjningar av praktisk, fem exempelmeningar på hur ordet praktisk kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av praktisk

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet praktisk.


Motsatsord till praktisk

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till praktisk.

opraktisk, inte ändamålsenlig


Exempelmeningar för praktisk

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet praktisk kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Epikuros säger att försiktighet, eller med andra ord praktisk vishet, är källan till alla andra dygder.  
 2. Likriktningen var praktisk för nu kunde man kombinera skåpsnickerier från olika producenter och allt passade ihop.  
 3. Baden-Powell ville att utbildningen skulle vara så praktisk som möjligt för att uppmuntra vuxna att ta ledarroller.  
 4. Yrkeskockar lärdes upp genom praktisk erfarenhet i ett lärlingssystem, och arbetade sig gradvis upp i kökshierarkin.  
 5. Ryssland beskrivs som det enda land med tekniska möjligheter, praktisk erfarenhet och motiv att döda Sergej Skripal.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av praktisk

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet praktisk.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "praktisk" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet praktisk förekommer det i genomsnitt ca. 320 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till praktisk

I vår databas över ord finns 9 ord som innehåller eller liknar praktisk.


Mer information om praktisk

Andra sätt att lära sig mer kring vad praktisk betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av praktisk är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om praktisk

 • Antal bokstäver: 8
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för praktisk i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 14
 • Ordets poäng i Betapet: 15
 • Ordets poäng i WordFeud: 15

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är praktisk synonymt med både användbar och ändamålsenlig, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är opraktisk en antonym till praktisk.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.