Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till allmängiltig

Här nedanför hittar du samtliga sex synonymer till allmängiltig.


Vad betyder allmängiltig

Sett till sina synonymer betyder allmängiltig ungefär universell eller allenarådande, men är även synonymt med exempelvis "allmän" och "allomfattande". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till allmängiltig. Vår databas innehåller även tre motsatsord, två böjningar av allmängiltig, en exempelmeningar på hur ordet allmängiltig kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av allmängiltig

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet allmängiltig.


Motsatsord till allmängiltig

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till allmängiltig.

speciell, särskild, viss bestämd


Exempelmeningar för allmängiltig

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet allmängiltig kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Burckhardt menar att den individualism som Den gudomliga komedin genomsyras av inte hade kunnat komma i tryck någon annanstans, och att den präglas av att den subjektiva sanningen upphöjs till allmängiltig.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av allmängiltig

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet allmängiltig.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "allmängiltig" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet allmängiltig förekommer det i genomsnitt ca. 210 sökningar på ordet per månad på internet.


Mer information om allmängiltig

Andra sätt att lära sig mer kring vad allmängiltig betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av allmängiltig är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om allmängiltig

  • Antal bokstäver: 12
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 8

Grundpoäng för allmängiltig i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 19
  • Ordets poäng i Betapet: 24
  • Ordets poäng i WordFeud: 22

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är allmängiltig synonymt med både universell och allenarådande, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är speciell en antonym till allmängiltig.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.