Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till universell

Här nedanför hittar du samtliga elva synonymer till universell.


Vad betyder universell

Sett till sina synonymer betyder universell ungefär allmängiltig eller allmän, men är även synonymt med exempelvis "allomfattande" och "allenarådande". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till universell. Vår databas innehåller även två motsatsord, två böjningar av universell, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av universell

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet universell.


Motsatsord till universell

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till universell.

särskild, viss bestämd


Engelsk översättning av universell

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet universell.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "universell" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet universell förekommer det i genomsnitt ca. 720 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till universell

I vår databas över ord finns 2 ord som innehåller eller liknar universell.


Mer information om universell

Andra sätt att lära sig mer kring vad universell betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för universell samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av universell för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till universell, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om universell

  • Antal bokstäver: 10
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för universell i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 15
  • Ordets poäng i Betapet: 18
  • Ordets poäng i WordFeud: 17

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är universell synonymt med både allmängiltig och allmän, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är särskild en antonym till universell.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.