Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till havsnymf

Här nedanför hittar du samtliga sex synonymer till havsnymf.

havsfru, havsjungfru, najad, nereid, siren, sjöjungfru


Vad betyder havsnymf

Inom den grekiska mytologin är havsnymfer en delmängd av nymferna, och verkar i havet.


Sett till sina synonymer betyder havsnymf ungefär havsfru eller havsjungfru, men är även synonymt med exempelvis "najad" och "nereid". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till havsnymf. Vår databas innehåller även fyra exempelmeningar på hur ordet havsnymf kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.

Texten uppdaterades senast 2019-03-24


Exempelmeningar för havsnymf

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet havsnymf kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.

  1. Du kanske tänker på Galatea, en havsnymf som förekommer i den grekiska mytologin?
  2. Förr var det väldigt vanligt att man som gallionsfigur använde sig av en havsnymf, vilket var många sjömäns drömkvinna.
  3. Det sagoväsen som framför allt utmärks genom sin fiskstjärt kallas ofta havsnymf eller havsfru.
  4. Hon var en havsnymf som höll till i haven utanför Sicilien.

Exempelmeningarna är till största del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar och böcker har ibland använts som inspiration.


Engelsk översättning av havsnymf

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet havsnymf.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "havsnymf" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet havsnymf förekommer det i genomsnitt ca. 2900 sökningar på ordet per månad på internet.


Mer information om havsnymf

Andra sätt att lära sig mer kring vad havsnymf betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för havsnymf samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av havsnymf för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till havsnymf, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om havsnymf

  • Antal bokstäver: 8
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för havsnymf i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 25
  • Ordets poäng i Betapet: 23
  • Ordets poäng i WordFeud: 22

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är havsnymf synonymt med både havsfru och havsjungfru, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.