Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till allenarådande

Här nedanför hittar du samtliga fem synonymer till allenarådande.


Vad betyder allenarådande

Sett till sina synonymer betyder allenarådande ungefär allmän eller allmängiltig, men är även synonymt med exempelvis "allomfattande" och "allsidig". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till allenarådande. Vår databas innehåller även två motsatsord, fyra exempelmeningar på hur ordet allenarådande kan användas i en mening samt flera engelska översättningar.


Motsatsord till allenarådande

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till allenarådande.

särskild, viss bestämd


Exempelmeningar för allenarådande

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet allenarådande kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Ers majestät som Henrik VIII var den förste att använda mer konsekvent blev inte allenarådande tilltal till monarken förrän under Jakob I av England.  
  2. Dock blev inte Råðdjärums ortografi allenarådande, utan i stället för att tidigare ha haft två olika ortografier, Steenslands och Åkerbergs, hade man nu ytterligare en.  
  3. I mellersta och norra Skandinavien avlöste den under medeltiden de äldre långhusen med stolpburna tak och blev den nästan allenarådande byggnadstypen i hus för människor och boskap.  
  4. Eftersom det förekom fyra olika versioner av texter sammanställde den tredje kalifen Uthman under 650-talet en enhetlig version som alla måste acceptera och denna blev småningom allenarådande.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av allenarådande

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet allenarådande.


Mer information om allenarådande

Andra sätt att lära sig mer kring vad allenarådande betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av allenarådande är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om allenarådande

  • Antal bokstäver: 13
  • Antal vokaler: 6
  • Antal konsonanter: 7

Grundpoäng för allenarådande i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 16
  • Ordets poäng i Betapet: 20
  • Ordets poäng i WordFeud: 18

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är allenarådande synonymt med både allmän och allmängiltig, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är särskild en antonym till allenarådande.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.