Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till allenarådande

Här nedanför hittar du samtliga fem synonymer till allenarådande.


Vad betyder allenarådande

Sett till sina synonymer betyder allenarådande ungefär allmän eller allmängiltig, men är även synonymt med exempelvis "allomfattande" och "allsidig". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till allenarådande. Vår databas innehåller även två motsatsord samt flera engelska översättningar.


Motsatsord till allenarådande

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till allenarådande.

särskild, viss bestämd


Engelsk översättning av allenarådande

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet allenarådande.


Mer information om allenarådande

Andra sätt att lära sig mer kring vad allenarådande betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för allenarådande samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av allenarådande för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till allenarådande, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om allenarådande

  • Antal bokstäver: 13
  • Antal vokaler: 6
  • Antal konsonanter: 7

Grundpoäng för allenarådande i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 16
  • Ordets poäng i Betapet: 20
  • Ordets poäng i WordFeud: 18

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är allenarådande synonymt med både allmän och allmängiltig, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är särskild en antonym till allenarådande.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.