Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till allomfattande

Här nedanför hittar du samtliga elva synonymer till allomfattande.


Vad betyder allomfattande

Sett till sina synonymer betyder allomfattande ungefär massiv eller universell, men är även synonymt med exempelvis "allenarådande" och "allmän". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till allomfattande. Vår databas innehåller även två motsatsord, fem exempelmeningar på hur ordet allomfattande kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Motsatsord till allomfattande

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till allomfattande.

särskild, viss bestämd


Exempelmeningar för allomfattande

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet allomfattande kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Kinas digitala övervakning i regionen Xinjiang har beskrivits som i princip allomfattande, särskilt för den muslimska minoritetsgruppen uigurer.  
 2. Enligt More var det främsta hotet mot det goda samhället den utmaning som reformationen ställde den allomfattande romersk-katolska kyrkan inför.  
 3. Under förhandlingar i november tog EU och Schweiz vissa steg mot ett allomfattande avtal sedan Schweiz gått med på att betala ett större årligt bidrag till unionen.  
 4. Janáček tillhör en våg av 1900-talstonsättare som sökte större realism och större kontakt med vardagsliv, kombinerat med ett mer allomfattande bruk av musikaliska resurser.  
 5. Hans stora arbete var Leaves of Grass, där han använder en fritt flödande vers och rader av oregelbunden längd för att skildra hur den allomfattande amerikanska demokratin.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av allomfattande

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet allomfattande.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "allomfattande" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet allomfattande förekommer det i genomsnitt ca. 320 sökningar på ordet per månad på internet.


Mer information om allomfattande

Andra sätt att lära sig mer kring vad allomfattande betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av allomfattande är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om allomfattande

 • Antal bokstäver: 13
 • Antal vokaler: 5
 • Antal konsonanter: 8

Grundpoäng för allomfattande i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 19
 • Ordets poäng i Betapet: 22
 • Ordets poäng i WordFeud: 20

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är allomfattande synonymt med både massiv och universell, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är särskild en antonym till allomfattande.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.