Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till stoltsera med

Här nedanför hittar du samtliga tre synonymer till stoltsera med fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder stoltsera med

Sett till sina synonymer betyder stoltsera med ungefär snobba med eller visa upp, men är även synonymt med exempelvis "sporta". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till stoltsera med. Vår databas innehåller även tre exempelmeningar på hur ordet stoltsera med kan användas i en mening.


Exempelmeningar för stoltsera med

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet stoltsera med kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. De fyra nya restaurangerna som kan stoltsera med en stjärna är Aira i Stockholm, Project i Göteborg, Äng i halländska Tvååker och Hotell Borgholm på Öland.  
  2. Men vilket rekord kan hon stoltsera med i Guinness rekordbok, vad vurmar hon särskilt för och hur är det: har hon stjärna eller inte på Hollywood Walk of Fame?  
  3. Varje stad kunde stoltsera med sitt eget vin, medan de mest kända kom från Thassos, Chios, Kos, Rhodos, Euboea, Thera, Kreta, Cypern, Myrtelene, Naxos och Thrakien.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Mer information om stoltsera med

Andra sätt att lära sig mer kring vad stoltsera med betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av stoltsera med är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om stoltsera med

  • Antal bokstäver: 12
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 8

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är stoltsera med synonymt med både snobba med och visa upp, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.