Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till sporta

Här nedanför hittar du samtliga sju synonymer till sporta fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder sporta

Att sporta innebär oftast att man tränar eller utövar någon form av idrott, men det kan även innebära att man visar upp eller stoltserar med någonting (t.ex. kläder eller en ny bil).

Ordet sporta (visa upp/stoltsera) var en del av nyordslistan 2009 från Institutet för språk och folkminnen (Isof).


Sett till sina synonymer betyder sporta ungefär idrotta eller utöva sport, men är även synonymt med exempelvis "bedriva sport" och "motionera". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till sporta. Vår databas innehåller även en engelsk översättning till sporta.

Texten uppdaterades senast 2020-01-15


Engelsk översättning av sporta

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet sporta.


Närmeord till sporta

I vår databas över ord finns 14 ord som innehåller eller liknar sporta. Här kommer de tio första.


Mer information om sporta

Andra sätt att lära sig mer kring vad sporta betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av sporta är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om sporta

  • Antal bokstäver: 6
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för sporta i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 9
  • Ordets poäng i Betapet: 9
  • Ordets poäng i WordFeud: 10

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är sporta synonymt med både idrotta och utöva sport, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.