Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till målmedveten

Här nedanför hittar du samtliga tolv synonymer till målmedveten.


Vad betyder målmedveten

Sett till sina synonymer betyder målmedveten ungefär ambitiös eller ändamålsenlig, men är även synonymt med exempelvis "avsiktlig" och "bestämd". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till målmedveten. Vår databas innehåller även två motsatsord, tre böjningar av målmedveten, fem exempelmeningar på hur ordet målmedveten kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av målmedveten

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet målmedveten.


Motsatsord till målmedveten

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till målmedveten.

meningslös, ändamålslös


Exempelmeningar för målmedveten

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet målmedveten kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. De tidiga kristna församlingarna tycks växa fram spontant, och inte som resultat av en målmedveten mission.  
 2. – Av den information som myndigheterna hade kunnat ta del ser vi en våldsbenägen, ideologiskt målmedveten person lämna fängelset.  
 3. Den 24 oktober 1657 föll Frederiksodde oväntat för en målmedveten svensk stormning under fältmarskalk Carl Gustaf Wrangels ledning.  
 4. Men den svenska armén var mer stridserfaren och hade en ledning som var betydligt mer målmedveten och hänsynslös än den danska ledningen.  
 5. Han var en riktigt fin och rolig kille, målmedveten, och försökte aldrig att imponera på någon genom att snacka utan snarare genom sitt agerande.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av målmedveten

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet målmedveten.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "målmedveten" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet målmedveten förekommer det i genomsnitt ca. 320 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till målmedveten

I vår databas över ord finns 3 ord som innehåller eller liknar målmedveten.


Mer information om målmedveten

Andra sätt att lära sig mer kring vad målmedveten betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av målmedveten är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om målmedveten

 • Antal bokstäver: 11
 • Antal vokaler: 4
 • Antal konsonanter: 7

Grundpoäng för målmedveten i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 21
 • Ordets poäng i Betapet: 22
 • Ordets poäng i WordFeud: 21

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är målmedveten synonymt med både ambitiös och ändamålsenlig, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är meningslös en antonym till målmedveten.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.