Synonymerna.se logotyp

Synonymer till vårda

Synonymer till vårda

Antonymer (motsatsord) till vårda

Engelsk översättning av vårda

  • nurse, take care of, tend, attend, preserve

Närmeord till vårda

Ord som innehåller eller liknar vårda: antvarda, avskyvärda, fruktansvärda, isolera sig från vardagen, lokalvårdare, omvårdad, ovårdad, överantvarda, trädvårdare, välvårdad, vanvårda, vanvårdat, varda, vårda

Mer information om vårda

Vi har totalt tretton synonymer till vårda, samt en antonym, registrerade i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns en engelsk översättning inlagd för vårda, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Data om ordet vårda

  • Antal bokstäver: 5
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för ordet vårda i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 11
  • Ordets poäng i Betapet: 11
  • Ordets poäng i WordFeud: 10

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är vårda synonymt med både nära och sköta, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är missköta en antonym till vårda.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)