Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till se till

Här nedanför hittar du samtliga tjugoen synonymer till se till.


Vad betyder se till

Sett till sina synonymer betyder se till ungefär ägna sig åt eller åtgärda, men är även synonymt med exempelvis "fixa" och "försäkra sig om". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till se till. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet se till kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för se till

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet se till kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Människor har engagerat sig på olika sätt och bidrar aktivt för att se till att åtgärderna efterlevs.  
  2. Vi köpte utrustning, så som masker och spadar, och åkte dit för att se till att elden inte nådde byn.  
  3. Vi kommer att ingjuta energi i landet och se till att leverera brexit, säger Boris Johnson i sitt tal.  
  4. Vi måste nu se till att ord blir till handling, sade Varadkar vid en pressträff tillsammans med påven.  
  5. När Anne Boleyn blev drottning hjälpte hon Edmund genom att se till att han fick en tjänst hos kungen.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter frasen "se till" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller frasen se till förekommer det i genomsnitt ca. 70 sökningar på frasen per månad på internet.


Närmeord till se till

I vår databas över ord finns 2 ord som innehåller eller liknar se till.


Mer information om se till

Andra sätt att lära sig mer kring vad se till betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av se till är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om se till

  • Antal bokstäver: 6
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 4

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är se till synonymt med både ägna sig åt och åtgärda, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.