Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till hjälpa till

Här nedanför hittar du samtliga fyra synonymer till hjälpa till.


Vad betyder hjälpa till

Subjektivt uttryck, t.ex. att hjälpa någon som verkar behöva hjälp.


Sett till sina synonymer betyder hjälpa till ungefär ställa upp eller assistera, men är även synonymt med exempelvis "bistå" och "medverka". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till hjälpa till. Vår databas innehåller även flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.

Texten uppdaterades senast 2016-04-09


Engelsk översättning av hjälpa till

Här nedan hittar du engelska översättningar till frasen hjälpa till.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter frasen "hjälpa till" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller frasen hjälpa till förekommer det i genomsnitt ca. 390 sökningar på frasen per månad på internet.


Mer information om hjälpa till

Andra sätt att lära sig mer kring vad hjälpa till betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för hjälpa till samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av hjälpa till för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till hjälpa till, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om hjälpa till

  • Antal bokstäver: 10
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 7

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är hjälpa till synonymt med både ställa upp och assistera, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.