Synonymerna.se logotyp

Synonymer till sats

 

Synonymer till sats

anglicism
kit
grovt, utlösning
sperma

Engelsk översättning av sats

  • rate

Sökvolym på internet för sats

Sökvolymen för sats är ca. 40500 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 40500 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om sats

Vi har totalt elva synonymer till sats, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerade i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns en engelsk översättning inlagd för sats, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Andra sätt att lära sig mer kring vad sats betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till sats. Exempelvis kan man söka efter andra ord för sats samt även hur man stavar till sats. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av sats eller en mer djupgående förklaring av sats egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till sats är att leta efter antonymer till sats, för att sedan göra eftersökningar på dessa antonymers synonymord.

Data om sats

  • Antal bokstäver: 4
  • Antal vokaler: 1
  • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för sats i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 4
  • Ordets poäng i Betapet: 4
  • Ordets poäng i WordFeud: 4

Närmeord till sats

Ord som innehåller eller liknar sats: ansats, ansatsen, avsats, bevisa motsatsen, bottensats, dra slutsats, dragit fel slutsats, ett slags uppsats, fenomenologisk ansats, följdsats, föresats, försats, fraktsats, fri från tillsats, grundsats


Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är sats synonymt med både fras och mening, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)