Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till skrovlig

Här nedanför hittar du samtliga tio synonymer till skrovlig fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder skrovlig

Sett till sina synonymer betyder skrovlig ungefär stor eller hes, men är även synonymt med exempelvis "grov" och "grovkornig". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till skrovlig. Vår databas innehåller även sex motsatsord, tre böjningar av skrovlig, två exempelmeningar på hur ordet skrovlig kan användas i en mening samt flera engelska översättningar.


Böjningar av skrovlig

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet skrovlig.


Motsatsord till skrovlig

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till skrovlig.

förfinad, ädel, fin, ädlare, högre, finare


Exempelmeningar för skrovlig

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet skrovlig kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Andra ovanliga skalbaggsarter som hittats i området är kortvingen Olisthaerus substriatus och skrovlig flatbagge (Calitys scabra).  
  2. Med skrovlig röst och iklädd orange fängelseuniform svarade han ja på frågan om han var skyldig till det första som togs upp i domstol.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av skrovlig

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet skrovlig.


Närmeord till skrovlig

I vår databas över ord finns 2 ord som innehåller eller liknar skrovlig.


Mer information om skrovlig

Andra sätt att lära sig mer kring vad skrovlig betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av skrovlig är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om skrovlig

  • Antal bokstäver: 8
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för skrovlig i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 15
  • Ordets poäng i Betapet: 16
  • Ordets poäng i WordFeud: 15

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är skrovlig synonymt med både stor och hes, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är förfinad en antonym till skrovlig.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.