Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till stjäla

Här nedanför hittar du samtliga tjugoen synonymer till stjäla fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder stjäla

Sett till sina synonymer betyder stjäla ungefär knycka eller sno, men är även synonymt med exempelvis "roffa" och "palla". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till stjäla. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet stjäla kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för stjäla

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet stjäla kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Att stjäla hundratusentals röster skulle kräva en konspiration stor nog att passa en James Bond-film.  
 2. För honom är det uppenbart att roboten även kommer stjäla en del befintliga jobb från vingårdsarbetare.  
 3. Huvudpersonen, Maria, är inspärrad i ett hospital av sin slösaktiga make, som vill stjäla hennes pengar.  
 4. Han var ute efter pengar och hade beväpnat sig med en yxa och hans plan var att stjäla krogens dagskassa.  
 5. Strax efter Bidens tal twittrade presidenten  att republikanerna ”leder stort, men de försöker stjäla valet.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av stjäla

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet stjäla.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "stjäla" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet stjäla förekommer det i genomsnitt ca. 1900 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till stjäla

I vår databas över ord finns 7 ord som innehåller eller liknar stjäla.


Mer information om stjäla

Andra sätt att lära sig mer kring vad stjäla betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av stjäla är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om stjäla

 • Antal bokstäver: 6
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för stjäla i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 16
 • Ordets poäng i Betapet: 16
 • Ordets poäng i WordFeud: 16

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är stjäla synonymt med både knycka och sno, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.