Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till talepunkt

Här nedanför hittar du samtliga en synonymer till talepunkt.


Vad betyder talepunkt

En talepunkt är ett förberett uttalande som upprepas under till exempel en debatt eller i en intervju, ofta av politiker.

Ordet talepunkt var en del av nyordslistan 2015 från Institutet för språk och folkminnen (Isof).


Sett till sin synonym betyder talepunkt ungefär förberett uttalande, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till talepunkt.

Texten uppdaterades senast 2020-01-03


Mer information om talepunkt

Andra sätt att lära sig mer kring vad talepunkt betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för talepunkt samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av talepunkt för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till talepunkt, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om talepunkt

  • Antal bokstäver: 9
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för talepunkt i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 15
  • Ordets poäng i Betapet: 17
  • Ordets poäng i WordFeud: 18

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är förberett uttalande synonymt med talepunkt, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.