Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till snatta

Här nedanför hittar du samtliga sju synonymer till snatta fördelade på två ordgrupper.

tjuva, nalla, sno, stjäla, norpa, ta utan lov

slang
baxa


Vad betyder snatta

Sett till sina synonymer betyder snatta ungefär tjuva eller nalla, men är även synonymt med exempelvis "sno" och "stjäla". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till snatta. Vår databas innehåller även flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Engelsk översättning av snatta

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet snatta.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "snatta" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet snatta förekommer det i genomsnitt ca. 260 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till snatta

I vår databas över ord finns 3 ord som innehåller eller liknar snatta.


Mer information om snatta

Andra sätt att lära sig mer kring vad snatta betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för snatta samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av snatta för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till snatta, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om snatta

  • Antal bokstäver: 6
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för snatta i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 6
  • Ordets poäng i Betapet: 6
  • Ordets poäng i WordFeud: 6

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är snatta synonymt med både tjuva och nalla, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.