Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till ta utan lov

Här nedanför hittar du samtliga åtta synonymer till ta utan lov fördelade på två ordgrupper.

stjäla, knycka, norpa, palla, snatta, sno, tjuva

~
kapa


Vad betyder ta utan lov

Att ta någonting utan att ha blivit given tillåtelse.


Sett till sina synonymer betyder ta utan lov ungefär stjäla eller knycka, men är även synonymt med exempelvis "norpa" och "palla". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till ta utan lov. Vår databas innehåller även sex exempelmeningar på hur ordet ta utan lov kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt även en bild på ta utan lov.

Texten uppdaterades senast 2016-06-02


Exempelmeningar för ta utan lov

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet ta utan lov kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.

  1. Man behöver inte vara en renodlad tjuv för att ta utan lov, men man blir en om man gör det.
  2. Men bara för att man är ett barn kan man ju inte ta utan lov, bollen var ju faktiskt den andra familjens!
  3. Jag tänkte ta utan lov, men hejdade mig i sista sekund och lät pepparkakorna ligga kvar i burken.
  4. Den hunden hade sannerligen bordsvett, för han visste verkligen att han inte fick ta utan lov !
  5. Bara för att det är framdukat är det inte bara att ta utan lov, man måste alltid dubbelkolla att det är okej.
  6. Sex handlar aldrig om att ta utan lov, utan om att ge och få - vi måste synliggöra och uppmärksamma alla trakasserier och kränkningar.

Exempelmeningarna är till största del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar och böcker har ibland använts som inspiration.


Engelsk översättning av ta utan lov

Här nedan hittar du engelska översättningar till frasen ta utan lov.


Bild på ta utan lov

ta utan lov

© Pixabay/OpenClipartVectors


Mer information om ta utan lov

Andra sätt att lära sig mer kring vad ta utan lov betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för ta utan lov samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av ta utan lov för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till ta utan lov, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om ta utan lov

  • Antal bokstäver: 9
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 5

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är ta utan lov synonymt med både stjäla och knycka, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.