Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till sorgsen

Här nedanför hittar du samtliga tjugo synonymer till sorgsen.


Vad betyder sorgsen

Sett till sina synonymer betyder sorgsen ungefär sorgmodig eller dyster, men är även synonymt med exempelvis "ledsen" och "modlös". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till sorgsen. Vår databas innehåller även två motsatsord, tre böjningar av sorgsen, fem exempelmeningar på hur ordet sorgsen kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av sorgsen

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet sorgsen.


Motsatsord till sorgsen

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till sorgsen.

glad, lycklig


Exempelmeningar för sorgsen

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet sorgsen kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Den förkolnade förödelsen är påtaglig men i byarna runtomkring råder en sorts lugn och sorgsen beslutsamhet.  
 2. Socialdemokrater och gröna politiker i Europaparlamentet talar om ”skrämselkampanj mot flyktingar” och att valsegern är ”en sorgsen dag för Europa”.  
 3. ”Jag är väldigt sorgsen över Bakhtiyar och mina kollegor, jag ber er att inte kontakta mig under ett par dagar”, skrev en av de skadade journalisterna, Samuel Forey, på Twitter efter beskedet.  
 4. Nirvanas levnadstecknare Michael Azerrad skrev att Cobain hade sagt till honom att när han tänkte på barn som drabbats av cancer gjorde det honom mer sorgsen än något annat han kunde tänka på.  
 5. Enligt E P Sekatjevas biografi var Vertinskijs Pierrot ’en komisk martyr, naiv och hänförd, som ständigt dagdrömde om något, en sorgsen narr, där äkta lidande och själsadel skymtade fram bakom de komiska gesterna’.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av sorgsen

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet sorgsen.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "sorgsen" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet sorgsen förekommer det i genomsnitt ca. 170 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till sorgsen

I vår databas över ord finns 2 ord som innehåller eller liknar sorgsen.


Mer information om sorgsen

Andra sätt att lära sig mer kring vad sorgsen betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av sorgsen är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om sorgsen

 • Antal bokstäver: 7
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för sorgsen i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 9
 • Ordets poäng i Betapet: 9
 • Ordets poäng i WordFeud: 9

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är sorgsen synonymt med både sorgmodig och dyster, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är glad en antonym till sorgsen.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.