Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till resurser

Här nedanför hittar du samtliga tio synonymer till resurser.


Vad betyder resurser

Sett till sina synonymer betyder resurser ungefär betalmedel eller material, men är även synonymt med exempelvis "medel" och "möjligheter". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till resurser. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet resurser kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för resurser

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet resurser kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Skogsbränderna i södra Europa kan vara väldigt komplicerade, det är därför det finns rejäla resurser.  
 2. Stabsläget ska vara nödvändigt för att kunna säkerställa vårdens resurser och bevaka smittspridningen.  
 3. Li Hongzhang hade under hela uppbyggande av flottan en svår balansgång för att få ekonomiska resurser.  
 4. Polisen anser sig inte ha resurser nog för att kunna upprätthålla ordningen på stan under evenemanget.  
 5. Räddningstjänsten har resurser från Perstorp, Hässleholm och Örkelljunga på plats som bekämpar lågorna.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "resurser" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet resurser förekommer det i genomsnitt ca. 880 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till resurser

I vår databas över ord finns 6 ord som innehåller eller liknar resurser.


Mer information om resurser

Andra sätt att lära sig mer kring vad resurser betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av resurser är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om resurser

 • Antal bokstäver: 8
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för resurser i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 10
 • Ordets poäng i Betapet: 11
 • Ordets poäng i WordFeud: 11

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är resurser synonymt med både betalmedel och material, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.