Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till utvägar

Här nedanför hittar du samtliga åtta synonymer till utvägar.


Vad betyder utvägar

Sett till sina synonymer betyder utvägar ungefär hjälpmedel eller medel, men är även synonymt med exempelvis "möjligheter" och "nödvändiga medel". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till utvägar. Vår databas innehåller även två exempelmeningar på hur ordet utvägar kan användas i en mening.


Exempelmeningar för utvägar

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet utvägar kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Terroristerna använde också sprängladdningar och blockerade utvägar med brinnande bilar enligt poliser som var på plats.  
  2. Mohamed hoppas sedan att samtalen ska leda till förändring, förening och lösningar där människor från olika klasser möts och hittar positiva utvägar tillsammans.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Närmeord till utvägar

I vår databas över ord finns 4 ord som innehåller eller liknar utvägar.


Mer information om utvägar

Andra sätt att lära sig mer kring vad utvägar betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av utvägar är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om utvägar

  • Antal bokstäver: 7
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för utvägar i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 16
  • Ordets poäng i Betapet: 16
  • Ordets poäng i WordFeud: 16

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är utvägar synonymt med både hjälpmedel och medel, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.