Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till realistisk

Här nedanför hittar du samtliga fjorton synonymer till realistisk.


Vad betyder realistisk

Sett till sina synonymer betyder realistisk ungefär verklighetstrogen eller verklig, men är även synonymt med exempelvis "verklighetsnära" och "jordnära". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till realistisk. Vår databas innehåller även tre böjningar av realistisk, fem exempelmeningar på hur ordet realistisk kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av realistisk

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet realistisk.


Exempelmeningar för realistisk

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet realistisk kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Man försöker alltid vinna varje match, men man måste vara realistisk, säger tränaren som blev utvisad.  
 2. Sagoelementen skymtar fram i Shakespeares pjäs trots att han placerat handlingen i en realistisk kontext.  
 3. Jag är realistisk, tro mig, jag vet hur svårt det är att i den här åldern gå igenom ännu en operation, säger han.  
 4. Det är svårt att se någon annan realistisk lösning, säger Lars Leijonborg, före detta partiledare för Folkpartiet.  
 5. Att dra den rätt genom Ekoparken är inte längre realistisk, därför diskuteras sedan 1990-talet en tunnelförbindelse.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av realistisk

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet realistisk.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "realistisk" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet realistisk förekommer det i genomsnitt ca. 880 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till realistisk

I vår databas över ord finns 4 ord som innehåller eller liknar realistisk.


Mer information om realistisk

Andra sätt att lära sig mer kring vad realistisk betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av realistisk är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om realistisk

 • Antal bokstäver: 10
 • Antal vokaler: 4
 • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för realistisk i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 12
 • Ordets poäng i Betapet: 15
 • Ordets poäng i WordFeud: 13

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är realistisk synonymt med både verklighetstrogen och verklig, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.