Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till försäkra

Här nedanför hittar du samtliga nitton synonymer till försäkra.


Vad betyder försäkra

Sett till sina synonymer betyder försäkra ungefär intyga eller garantera, men är även synonymt med exempelvis "bedyra" och "förvissa". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till försäkra. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet försäkra kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för försäkra

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet försäkra kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Konstnären har fått försäkra Serpentines oroliga simsällskap att oljefaten inte kommer att rulla ner.  
 2. Alla ska ha max två kilometer till en vallokal för att försäkra sig om att så många som möjligt röstar.  
 3. När Henrik fick reda på detta började han försäkra sig om att Rikard, hertig av York, verkligen var död.  
 4. Iran invaderades 1980 av Irak och detta är ett sätt att försäkra sig om att något sådant inte ska ske igen.  
 5. En stor del av dagen har hon ägnat åt att söka vänner och anhöriga för att försäkra sig om att ingen drabbats.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av försäkra

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet försäkra.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "försäkra" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet försäkra förekommer det i genomsnitt ca. 720 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till försäkra

I vår databas över ord finns 5 ord som innehåller eller liknar försäkra.


Mer information om försäkra

Andra sätt att lära sig mer kring vad försäkra betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av försäkra är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om försäkra

 • Antal bokstäver: 8
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för försäkra i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 19
 • Ordets poäng i Betapet: 19
 • Ordets poäng i WordFeud: 18

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är försäkra synonymt med både intyga och garantera, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.