Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till guldfärg

Här nedanför hittar du samtliga synonymer till guldfärg.


Vad betyder guldfärg

Sett till sin synonym betyder guldfärg ungefär guld, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till guldfärg. Vår databas innehåller även två exempelmeningar på hur ordet guldfärg kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för guldfärg

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet guldfärg kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Slussbrons undersida ska nämligen få sin guldfärg och det innebär en månad med ett avstängt körfält och bilar som leds i skytteltrafik under bron.  
  2. Text, inramningar och blomsterdekorationer kring illustrationerna är målade i rött eller svart med undantag för de tre första skeppen i den första rullen, som också innehåller guldfärg.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "guldfärg" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet guldfärg förekommer det i genomsnitt ca. 480 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till guldfärg

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar guldfärg.


Mer information om guldfärg

Andra sätt att lära sig mer kring vad guldfärg betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av guldfärg är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om guldfärg

  • Antal bokstäver: 8
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för guldfärg i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 18
  • Ordets poäng i Betapet: 21
  • Ordets poäng i WordFeud: 19

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är guld synonymt med guldfärg, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.