Synonymerna.se logotyp

Synonymer till rådande

 

Synonymer till rådande

Engelsk översättning av rådande

  • prevailing, existing, current

Närmeord till rådande

Ord som innehåller eller liknar rådande: anpassa sig efter rådande seder och bruk, efterträdande, framträdande, frånträdande, göra första framträdandet, gradäng, inrådan, plötsligt uppträdande vind, rådande stil

Mer information om rådande

Vi har totalt tretton synonymer till rådande, men tyvärr inte några antonymer, registrerade i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns en engelsk översättning inlagd för rådande, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Data om ordet rådande

  • Antal bokstäver: 7
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för ordet rådande i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 10
  • Ordets poäng i Betapet: 12
  • Ordets poäng i WordFeud: 10

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är rådande synonymt med både irritera och föreliggande, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)