Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till groupie

Här nedanför hittar du samtliga fem synonymer till groupie fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder groupie

När man talar om en groupie menar man oftast en person som är ett väldigt stort fan av en musikartist/-band och följer hen/dem runt på spelningar och gör allt för att få umgås med dem, men ordet används även som benämning för en gruppbild där fotografen själv också är med på bilden (nyordsinnebörden).

Ordet groupie var en del av nyordslistan 2015 från Institutet för språk och folkminnen (Isof).


Sett till sina synonymer betyder groupie ungefär gruppbild eller fan, men är även synonymt med exempelvis "musikfan" och "popgruppsfan". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till groupie. Vår databas innehåller även tre böjningar av groupie, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.

Texten uppdaterades senast 2020-01-03


Böjningar av groupie

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet groupie.


Engelsk översättning av groupie

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet groupie.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "groupie" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet groupie förekommer det i genomsnitt ca. 1900 sökningar på ordet per månad på internet.


Mer information om groupie

Andra sätt att lära sig mer kring vad groupie betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för groupie samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av groupie för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till groupie, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om groupie

  • Antal bokstäver: 7
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för groupie i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 13
  • Ordets poäng i Betapet: 15
  • Ordets poäng i WordFeud: 15

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är groupie synonymt med både gruppbild och fan, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.