Synonymerna.se logotyp

Synonymer till pålitlig

 

Synonymer till pålitlig

Antonymer (motsatsord) till pålitlig

Engelsk översättning av pålitlig

  • reliable, solid, secure, faithtul, trustworthy

Sökvolym på internet för pålitlig

Sökvolymen för pålitlig är ca. 1600 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 1600 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om pålitlig

Vi har totalt arton synonymer till pålitlig, samt en antonym, registrerade i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns en engelsk översättning inlagd för pålitlig, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Andra sätt att lära sig mer kring vad pålitlig betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till pålitlig. Exempelvis kan man söka efter andra ord för pålitlig samt även hur man stavar till pålitlig. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av pålitlig eller en mer djupgående förklaring av pålitlig egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till pålitlig är att leta efter antonymer till pålitlig, för att sedan göra eftersökningar på dessa antonymers synonymord.

Data om pålitlig

  • Antal bokstäver: 8
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för pålitlig i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 14
  • Ordets poäng i Betapet: 18
  • Ordets poäng i WordFeud: 17

Närmeord till pålitlig

Ord som innehåller eller liknar pålitlig: lömsk och opålitlig, opålitlig, opålitligt förrädisk


Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är pålitlig synonymt med både ärlig och tillförlitlig, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är opålitlig en antonym till pålitlig.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)