Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till ofta

Här nedanför hittar du samtliga åtta synonymer till ofta.


Vad betyder ofta

Sett till sina synonymer betyder ofta ungefär ideligen eller mycket, men är även synonymt med exempelvis "vanligtvis" och "frekvent". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till ofta. Vår databas innehåller även två motsatsord, fem exempelmeningar på hur ordet ofta kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Motsatsord till ofta

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till ofta.

inte alls, sällan


Exempelmeningar för ofta

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet ofta kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Reinhold Rücker var ofta frånvarande medan han arbetade i Stockholm och lämnade hushållet åt sin fru.  
 2. Ett ihärdigt, tjattrande kvitter framförs i olika tonlägen, ofta kollektivt av en samling gråsparvar.  
 3. Fiskebåtar och färjor är ofta i dåligt skick, livvästar saknas och bristande simkunskaper är vanligt.  
 4. Köparen var ofta utsedd på förhand och försäljningen blev då en symbolisk separation och ett nygifte.  
 5. Tiktok är en applikation där användarna skapar och delar korta filmklipp, ofta tillsammans med musik.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av ofta

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet ofta.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "ofta" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet ofta förekommer det i genomsnitt ca. 320 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till ofta

I vår databas över ord finns 13 ord som innehåller eller liknar ofta. Här kommer de tio första.


Mer information om ofta

Andra sätt att lära sig mer kring vad ofta betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av ofta är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om ofta

 • Antal bokstäver: 4
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 2

Grundpoäng för ofta i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 8
 • Ordets poäng i Betapet: 8
 • Ordets poäng i WordFeud: 7

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är ofta synonymt med både ideligen och mycket, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är inte alls en antonym till ofta.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.