Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till likgiltig

Här nedanför hittar du samtliga tjugosex synonymer till likgiltig.


Vad betyder likgiltig

Sett till sina synonymer betyder likgiltig ungefär indifferent eller blasé, men är även synonymt med exempelvis "ointresserad" och "oberörd". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till likgiltig. Vår databas innehåller även tre böjningar av likgiltig, fem exempelmeningar på hur ordet likgiltig kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av likgiltig

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet likgiltig.


Exempelmeningar för likgiltig

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet likgiltig kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Han tog med honom på utflykter och andra far och son-aktiviteter, men Ted verkade likgiltig inför sin styvfar.  
 2. Kombinerat med en likgiltig fatalism orsakad av en historia av förtryck är det enligt henne få som vågar ta risken att tala ut.  
 3. Åklagaren menar att 37-åringen varit uppenbart likgiltig för andra människors liv eller egendom när han satte sig bakom ratten påverkad av amfetamin och cannabis.  
 4. Litteraturkritikern Marcel Reich-Ranicki sammanfattar problemet så här: ”Dussintals författare förklarade att ingen var dem mer likgiltig än författaren till Bergtagen.  
 5. Diomedes utmålar i en dialog med Paris Helena som en kallsinnig hora som är falsk och besudlad, likgiltig inför att hennes landsmän dödas och hon liknas vid avslaget vin.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av likgiltig

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet likgiltig.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "likgiltig" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet likgiltig förekommer det i genomsnitt ca. 4400 sökningar på ordet per månad på internet.


Mer information om likgiltig

Andra sätt att lära sig mer kring vad likgiltig betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av likgiltig är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om likgiltig

 • Antal bokstäver: 9
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för likgiltig i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 13
 • Ordets poäng i Betapet: 18
 • Ordets poäng i WordFeud: 15

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är likgiltig synonymt med både indifferent och blasé, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.