Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till ointresserad

Här nedanför hittar du samtliga tolv synonymer till ointresserad.


Vad betyder ointresserad

Sett till sina synonymer betyder ointresserad ungefär likgiltig eller liknöjd, men är även synonymt med exempelvis "sval" och "blaserad". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till ointresserad. Vår databas innehåller även två böjningar av ointresserad, fem exempelmeningar på hur ordet ointresserad kan användas i en mening samt en engelsk översättning.


Böjningar av ointresserad

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet ointresserad.


Exempelmeningar för ointresserad

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet ointresserad kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Kaltenbrunner var själv ointresserad av att strida, men uppmanade Eichmann att bilda en partisanstyrka.  
 2. Edgar Froese, grundaren av Tangerine Dream, var från början ointresserad av att delta i spelets musikproduktion.  
 3. Under de följande åren lämnade Venezuela in upprepade protester och föreslog skiljedom men den brittiska regeringen var ointresserad.  
 4. Samuel Taylor Coleridge menade på 1810-talet att pjäsen var typisk för Shakespeares sätt att bearbeta någon annans mediokra text, först ganska ointresserad och med tiden allt mer engagerad.  
 5. Stockholms stad hade än så länge varit ointresserad av att ingripa aktivt i bostadspolitiken och att en stor del av befolkningen blev utan bostäder betraktades som en ren fattigvårdsangelägenhet.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av ointresserad

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet ointresserad.


Närmeord till ointresserad

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar ointresserad.


Mer information om ointresserad

Andra sätt att lära sig mer kring vad ointresserad betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av ointresserad är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om ointresserad

 • Antal bokstäver: 12
 • Antal vokaler: 5
 • Antal konsonanter: 7

Grundpoäng för ointresserad i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 13
 • Ordets poäng i Betapet: 15
 • Ordets poäng i WordFeud: 13

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är ointresserad synonymt med både likgiltig och liknöjd, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.