Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till likaledes

Här nedanför hittar du samtliga fem synonymer till likaledes.


Vad betyder likaledes

Sett till sina synonymer betyder likaledes ungefär likaså eller detsamma, men är även synonymt med exempelvis "dito" och "också". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till likaledes. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet likaledes kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för likaledes

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet likaledes kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. I juni kommer den att placeras bredvid de likaledes världsberömda vetenskapsmännen Isaac Newton och Charles Darwin.  
 2. Aktionen var likaledes till stöd för de kvinnor som trätt fram om anklagat domarkandidaten för sexuella anklagelser.  
 3. Peterson-Berger tonsatte år 1913 Gullebarns vaggsånger för sångröst och piano, och Höstsång, likaledes för sångröst och piano.  
 4. Under det kommande året rör sig Corto och Rasputin mellan det då tyska Nya Guinea, den likaledes tyska Bismarckarkipelagen och den påhittade ön Escondida.  
 5. Yngve Larsson var även kusin till professorn och likaledes borgarrådet Halvar Sundberg och bland hans morbröder märks juristen och donatorn Embleton Sundberg.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av likaledes

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet likaledes.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "likaledes" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet likaledes förekommer det i genomsnitt ca. 320 sökningar på ordet per månad på internet.


Mer information om likaledes

Andra sätt att lära sig mer kring vad likaledes betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av likaledes är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om likaledes

 • Antal bokstäver: 9
 • Antal vokaler: 4
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för likaledes i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 11
 • Ordets poäng i Betapet: 15
 • Ordets poäng i WordFeud: 13

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är likaledes synonymt med både likaså och detsamma, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.