Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till kanal

Här nedanför hittar du samtliga femton synonymer till kanal fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder kanal

Sett till sina synonymer betyder kanal ungefär ränna eller vattenväg, men är även synonymt med exempelvis "flyga över hav" och "gång". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till kanal. Vår databas innehåller även sju böjningar av kanal, fem exempelmeningar på hur ordet kanal kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av kanal

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet kanal.


Exempelmeningar för kanal

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet kanal kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Utan någon direkt kanal för militär dialog kan en mindre händelse eskalera till något allvarligare. .  
 2. I december 2012 visades V för Vendetta i Kina av China Central Television (CCTV) på deras kanal CCTV-6.  
 3. Minst 40 personer har dött efter att en buss kört av en bro och ner i en kanal i Indien, rapporterar AP.  
 4. Trump nämnde att Sverige varit hjälpsamt tidigare och Löfven sa att Sverige kan vara en kanal för dialog.  
 5. Ett drag som visade sig vara mycket bra för bolaget då man i dag har världens mest sedda kanal på Youtube.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av kanal

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet kanal.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "kanal" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet kanal förekommer det i genomsnitt ca. 3600 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till kanal

I vår databas över ord finns 9 ord som innehåller eller liknar kanal.


Mer information om kanal

Andra sätt att lära sig mer kring vad kanal betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av kanal är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om kanal

 • Antal bokstäver: 5
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för kanal i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 7
 • Ordets poäng i Betapet: 8
 • Ordets poäng i WordFeud: 8

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är kanal synonymt med både ränna och vattenväg, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.