Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till hjärtförmak

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till hjärtförmak fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder hjärtförmak

Det mänskliga hjärtat består av fyra hålrum, två av dessa är höger och vänster förmak. Blodet pumpas in i hjärtat genom höger förmak och passerar vänster förmak på sin väg ut i kroppen igen.


Sett till sina synonymer betyder hjärtförmak ungefär förmak, men är även synonymt med exempelvis "atrium". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till hjärtförmak. Vår databas innehåller även tre exempelmeningar på hur ordet hjärtförmak kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.

Texten uppdaterades senast 2018-03-30


Exempelmeningar för hjärtförmak

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet hjärtförmak kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.

  1. Ultraljudsundersökningen visar storleken på både hjärtförmaket och hjärtkamrarna.
  2. Det första ljudet uppstår i samband med att mitralisklaffen och klaffen mellan höger förmak och kammare stängs, vilket den gör för att förhindra att blod flödar tillbaka in i hjärtförmaket.
  3. Personer med förstorade hjärtförmak och/eller ventriklar bör därför ej dyka.

Exempelmeningarna är till största del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar och böcker har ibland använts som inspiration.


Engelsk översättning av hjärtförmak

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet hjärtförmak.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "hjärtförmak" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet hjärtförmak förekommer det i genomsnitt ca. 1300 sökningar på ordet per månad på internet.


Mer information om hjärtförmak

Andra sätt att lära sig mer kring vad hjärtförmak betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för hjärtförmak samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av hjärtförmak för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till hjärtförmak, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om hjärtförmak

  • Antal bokstäver: 11
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 8

Grundpoäng för hjärtförmak i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 33
  • Ordets poäng i Betapet: 32
  • Ordets poäng i WordFeud: 31

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är hjärtförmak synonymt med både förmak och atrium, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.