Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till uppgörelse

Här nedanför hittar du samtliga arton synonymer till uppgörelse.


Vad betyder uppgörelse

Sett till sina synonymer betyder uppgörelse ungefär förlikning eller settlement, men är även synonymt med exempelvis "avtal" och "överenskommelse". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till uppgörelse. Vår databas innehåller även sju böjningar av uppgörelse, fem exempelmeningar på hur ordet uppgörelse kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av uppgörelse

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet uppgörelse.


Exempelmeningar för uppgörelse

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet uppgörelse kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Storbritannien lämnar formellt EU den 29 mars 2019, oavsett om någon uppgörelse har nåtts eller inte.  
 2. Socialdemokraterna har varit tydliga med att om har vi uppgörelse rmed andra partier så hedrar vi dem.  
 3. Viktiga dygn väntar när både EU och Storbritannien fortfarande hoppas på en snabb uppgörelse om brexit.  
 4.  * 29 mars 2019: Storbritannien kan formellt lämna EU, oavsett om någon uppgörelse har nåtts eller inte.  
 5. Enligt en uppgörelse med domstolen kommer han att dömas till livstids fängelse utan rätt till frigivning.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av uppgörelse

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet uppgörelse.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "uppgörelse" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet uppgörelse förekommer det i genomsnitt ca. 720 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till uppgörelse

I vår databas över ord finns 4 ord som innehåller eller liknar uppgörelse.


Mer information om uppgörelse

Andra sätt att lära sig mer kring vad uppgörelse betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av uppgörelse är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om uppgörelse

 • Antal bokstäver: 10
 • Antal vokaler: 4
 • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för uppgörelse i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 20
 • Ordets poäng i Betapet: 22
 • Ordets poäng i WordFeud: 24

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är uppgörelse synonymt med både förlikning och settlement, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.