Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till hackor

Här nedanför hittar du samtliga fyra synonymer till hackor fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder hackor

Sett till sina synonymer betyder hackor ungefär slantar eller småpengar, men är även synonymt med exempelvis "huggverktyg" och "yxor". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till hackor. Vår databas innehåller även tre exempelmeningar på hur ordet hackor kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för hackor

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet hackor kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Ibland hände det att de olika sidorna grävde in i varandras tunnlar varvid ett handgemäng med hackor och spadar utbröt.  
  2. Infanteriet var inte bara tvungna att ta med sig vapen och ammunition för att ta skyttegraven, utan också sandsäckar, taggtråd, spadar och hackor för att befästa den mot motangreppet.  
  3. På ön fanns kronhjort och vildsvin, som jagades för köttets skull, men också för att bli råmaterial för de redskap som behövs i det dagliga livet nålar, spadar, stift, knivar, hackor och skarvyxor.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "hackor" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet hackor förekommer det i genomsnitt ca. 260 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till hackor

I vår databas över ord finns 2 ord som innehåller eller liknar hackor.


Mer information om hackor

Andra sätt att lära sig mer kring vad hackor betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av hackor är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om hackor

  • Antal bokstäver: 6
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för hackor i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 18
  • Ordets poäng i Betapet: 18
  • Ordets poäng i WordFeud: 18

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är hackor synonymt med både slantar och småpengar, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.