Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till inte finfördelad

Här nedanför hittar du samtliga fem synonymer till inte finfördelad fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder inte finfördelad

Sett till sina synonymer betyder inte finfördelad ungefär grov eller inte bearbetad, men är även synonymt med exempelvis "ojämn" och "skrovlig". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till inte finfördelad. Vår databas innehåller även sex motsatsord.


Motsatsord till inte finfördelad

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till inte finfördelad.

förfinad, ädel, fin, ädlare, högre, finare


Mer information om inte finfördelad

Andra sätt att lära sig mer kring vad inte finfördelad betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av inte finfördelad är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om inte finfördelad

  • Antal bokstäver: 15
  • Antal vokaler: 6
  • Antal konsonanter: 9

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är inte finfördelad synonymt med både grov och inte bearbetad, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är förfinad en antonym till inte finfördelad.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.