Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till ta på sig

Här nedanför hittar du samtliga femton synonymer till ta på sig.


Vad betyder ta på sig

Sett till sina synonymer betyder ta på sig ungefär anlägga eller anta, men är även synonymt med exempelvis "åta sig" och "axla". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till ta på sig. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet ta på sig kan användas i en mening samt en engelsk översättning.


Exempelmeningar för ta på sig

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet ta på sig kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Vi säger att blir man det minsta sjuk så ska man stanna hemma, inte ta på sig ett munskydd och gå ut.  
  2. William Whewell pressade Darwin att ta på sig tjänsten som sekreterare för det geologiska sällskapet.  
  3. Då deltagarna trots flera uppmaningar vägrade ta på sig munskydd beslutade polisen att upplösa folksamlingen.  
  4. Det här är ett lag som jag höll på när jag växte upp och det är alltid speciellt att få ta på sig spelaruniformen.  
  5. Men droppen för honom, och det som fick många andra att ta på sig den gula västen i ilska, var det höga bensinpriset.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av ta på sig

Här nedan hittar du den engelska översättningen av frasen ta på sig.


Närmeord till ta på sig

I vår databas över ord finns 7 ord som innehåller eller liknar ta på sig.


Mer information om ta på sig

Andra sätt att lära sig mer kring vad ta på sig betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av ta på sig är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om ta på sig

  • Antal bokstäver: 7
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 4

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är ta på sig synonymt med både anlägga och anta, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.